مشاوره روانشناسی هنر

بایگانی
  • ۰
  • ۰

نگهداری از مادر آنقدر مهم است که می‌توان بدون تعارف آن را مساوی با نگهداری از کل خانواده دانست؛ چرا که جایگاه مادر در خانواده در همه فرهنگ‌ها منحصر بفرد و خاص است. وقتی مادر وارد دوران سالمندی می‌شود، چالش‌هایی برای دیگر اعضا به وجود می‌آید. مادر در دوران سالمندی ممکن است بیمار شود و نتواند تمام نیازهایش را به تنهایی رفع کند و مجبور باشد از کمک دیگران استفاده کند. گاهی فرزندانی که خود خانواده تشکیل داده‌اند برای نگهداری از مادر اختلاف پیدا می‌کنند و برخی فرستادن مادر به خانه سالمندان را تنها راه‌حل ممکن می‌دانند. در این مقاله سعی کرده‌ایم به تمامی ابعاد این موضوع بپردازیم و راه‌حلی برای ایجاد تعادل ارائه دهیم. اگر شما در این مورد اختلافی با خانواده و یا خواهر و برادر خود دارید،‌ بهتر است با مشاوری متخصص صحبت کنید و از مشاوره خانواده کمک بگیرید. 

منبع: نگهداری مادر

نگهداری از مادر : برنامه‌ریزی همه جانبه

احترام به مادر واجب است؛ هر انسانی حاضر است برای مادر خود هرکاری انجام دهد و با توجه به جایگاه مادر در خانواده این مسئله وظیفه همه افراد است. شما باید بهترین کاری که می‌توانید را برای مادر انجام دهید اما نباید به‌گونه‌ای باشد که از دیگر اعضای خانواده خود غافل شوید. پس باید برنامه‌ای برای مراقبت از مادر خود بچینید. پیش از هرچیز یک تیم مراقبتی تشکیل دهید. این گروه می‌تواند شامل خواهران و برادران، دوستان، همسایه‌ها و آشنایان باشد. اگر دوستی قابل اعتماد دارید که حاضر است حتی شده یک روز در ماه به شما در نگهداری از مادرتان کمک کند درخواست او را رد نکنید. کنارهم قرار دادن بودجه و امکانات و همکاری اعضا شما و خانواده را در وضعیت رضایت بخشی قرار می‌دهد. از مراکز مشاوره هم می‌توانید در مورد نحوه مراقبت از مادر مشورت بگیرید.

برای اطلاع بیشتر درباره احترام به مادر و جایگاه مادر در خانواده کلیک کنید.
 

از همسر و فرزندان غافل نشوید

بیماری و سالمندی والدین از جمله مشکلات فیزیکی است که البته تبعات روانی بسیاری را به دنبال دارد. زمانی که از والدین پیر و ناتوان خود نگهداری می‌کنید ناخودآگاه ممکن است از تربیت فرزندان و یا رسیدگی به نیازهای آنان و همسرتان غافل شوید. گاهی از اینکه بیشتر اوقات در کنارشان نیستید گله و شکایت می‌کنند. در این شرایط مسئولیت بزرگی بر دوش شماست چراکه علاوه بر مراقبت از مادر خود باید سعی کنید تا پیوسته نیازهای روحی و روانی اعضای خانوادتان را در نظر بگیرید و از آن‌ها غافل نشوید زیرا مشکلات ناشی از آن می‌تواند نگهداری از سالمند را نیز سخت‌تر و یا غیرممکن کند. 
 

استفاده از کمک مشاور

توجه داشته باشید که خطر افسردگی مادر در دوران سالمندی بیشتر است. برای نگهداری از سالمند تمام اعضای خانواده باید همکاری کنند چرا که او سال‌های سال بدون توقع در رشد و پرورش شما سختی‌های زیادی را متحمل شده و حالا نوبت به شماست تا از او قدردانی کنید. وضع جسمانی و روحی مادر سالمند خود را با کمک پزشک و یا مشاور روانشناس بررسی کنید. روانشناس خانواده می‌تواند در جهت برنامه مراقبتی از فشاری که بر دوش خانواده است بکاهد. معمولا سالمندان بهانه‌گیر می‌شوند و فرآیندهای شناختی آن‌ها مانند حافظه دچار مشکل می‌شود. مشاور به شما کمک می‌کند تا با کیفیت بهتری با آن‌ها برخورد و رفتار کنید.

برای آگاهی بیشتر درباره افسردگی مادر کلیک کیند.
 

کمک گرفتن از دیگران

همیشه خود را در شبکه‌ای از یاری دیگران قرار دهید. شاید با خود فکر کنید که مادر خودم است و به تنهایی از پس مراقبت او برمی‌آیم. اما واقعیت این است که هیچ‌کس به تنهایی نمی‌تواند از پس مشکلات نگهداری بربیاید و شما به مرور زمان خود دچار فرسودگی می‌شوید. مخصوصا اگر مادر شما مشکلات زیادی داشته و نیاز به مراقبت تمام وقت داشته‌ باشد.

برنامه مراقبت و نگهداری معمولا بر توان یک نفر متمرکز می‌شود اما بهترین حالت این است که از تمام نیروها کمک گرفته شود. انجمن‌های خیریه با موضوع سالمندی وجود دارد. شما می‌توانید از آن‌ها نیز کمک بگیرید. همسایه‌ها، اقوام و دوستان می‌توانند به شما در کارهای جزئی مثل خرید خانه و یا نگهداری از فرزندتان کمک کنند.
 

نگهداری از مادر : نکات مهم

معمولا سالمندان به دلیل بیماری‌های زیاد مجبورند داروهای زیادی مصرف کنند. در بسیاری موارد به دلیل فراموشی داروهای خود را مصرف نمی‌کنند و یا دچار تداخلات دارویی می‌شوند. در صورت مشاهده‌ هرگونه حالات غیرطبیعی به پزشک مراجعه کنید. همچنین زمین خوردن در سالمندان بسیار شایع است. پس سعی کنید موانع را در خانه‌ آن‌ها از بین ببرید. گوشه‌های فرش را مهار کنید و در حمام از کف‌‌پوش‌های ضد سُر خوردن استفاده کنید.

علاوه بر این روی دیوار دستگیره‌هایی نصب کنید. ممکن است مادر دچار ضعف حافظه شوند اما این زمانی مشکل می‌شود که سعی می‌کنند آن را مخفی کنند بنابراین حواس خود را جمع کنید و نشانه‌ها را جدی بگیرید تا روند بیماری آلزایمر را کاهش دهید. در همه مراحل نگهداری از مادر، می‌توانید روی کمک صمیمانه مشاور خود حساب کنید.

برای آگاهی بیشتر درباره بیماری آلزایمر کلیک کنید.
 

کلام آخر

نگهداری از مادر مسئولیت سنگینی است که می‌تواند به مرور باعث افسردگی شود و مشکلات زیادی را برای شما به وجود آورد. گاهی آنقدر فشار کارها زیاد می‌شود که شما را از ادامه کاری که با عشق و علاقه برای مادر خود شروع کرده‌اید باز دارد. در این شرایط لازم است که از کمک یک مشاور و روانشناس در کنار خود بهره ببرید. روانشناس علاوه بر کمک به شما می‌تواند در راستای مشکلات و بیماری‌های مادرتان نیز یاری رساند. این مسئله باعث افزایش میزان بهره وری شما می‌شود و از فرسودگی پیشگیری می‌نماید. توصی می‌کنیم مقاله رفتار با سالمند را هم مطالعه نمایید.

همچنین روانشناس با ارائه راهکارهای مختلف باعث افزایش بهداشت جسمی و روانی در شما و مادرتان می‌شود. در همین راستا مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با داشتن مشاورانی با تجربه و آگاه می‌تواند به شما در این زمینه به صورت تلفنی و حضوری مشاوره بدهد.

برای اطلاع بیشتر درباره روند دریافت مشاوره تلفنی کلیک کنید.
 

سوالات متداول درباره نگهداری از مادر 

فرستادن مادر به خانه سالمندان کار درستی است؟

در صورتی که نمی‌توانید به درستی از والدین خود نگهداری کنید و فرد در محیط خانه تنهاست و با افراد دیگر ارتباط ندارد خانه سالمندان می‌تواند انتخاب درستی باشد. اما در صورتی که مادر با افسردگی روبه‌رو شده است و روحیه حساسی دارد خانه سالمندان شرایط فرد را بدتر می‌کند.

برای شناخت بیشتر با خانه سالمندان کلیک کنید.
 

برای دریافت مشاوره در زمینه نگهداری از مادر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع: نگهداری مادر

  • ۹۹/۱۰/۲۴
  • هنر زندگیی

نگهداری مادر

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی