نحوه ترک اعتیاد ب2 در خانه ، یکی از سؤالاتی است که مصرف کنندگان ب2 یا بوپرنورفین درباره آن از کارشناسان سلامت سؤال میپرسند. ب 2 یا بوپرنورفین داروی مسکنی است که در درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده میشود. اما به دلیل اثرات شبه افیونی این دارو، بسیاری از افراد در مصرف همین دارو نیز دچار سوءمصرف شده و در نتیجه به آن معتاد میشوند. برای ترک اعتیاد به ب2 روشهای مختلفی وجود دارد. این روشها اکثراً روشهای سرپایی هستند و شما قادر خواهید بود در خانه با صرف وقت و هزینه کمتر اعتیاد خود را درمان کنید. در ادامه به توضیحات بیشتری در مورد ترک اعتیاد به ب 2 در خانه خواهیم پرداخت. ضمن اینکه برای ترک اعتیاد اصولی ضروری است که از مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
منبع: ترک ب2
ترک اعتیاد ب2 در خانه : اعتیاد به ب۲ چیست؟
ب 2 مسکنی بسیار قوی است که برای دردهای بسیار شدید توسط پزشک تجویز میشود. این دارو همچنین به دلیل ساختار شیمیایی مشابه با مخدرها در درمان اعتیاد به مواد مخدری نظیر هروئین، تریاک، شیره و... نیز استفاده میشود. چرا که میتواند علائم ترک اعتیاد را کاهش داده و فرایند درمان اعتیاد را آسانتر کند. دوز و بازه زمانی مصرف ب 2 مسئلهای است که تعیین آن بسیار اهمیت دارد و حتماً باید زیر نظر پزشک مشخص شود. مصرف سرخود این دارو یا عدم توجه به دستورات پزشک، اعتیاد به ب 2 را به همراه خواهد داشت. برای کسب اطلاع در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.
ترک اعتیاد ب2 در خانه| نکاتی که باید رعایت کنید
بسیاری از افراد برایشان این سؤال پیش میآید که آیا ترک اعتیاد به ب 2 در خانه امکانپذیر است یا خیر؟ جواب این سؤال مثبت است اما به شرطی که شما به موارد ضروری در ترک ب 2 توجه کنید. در ادامه به این موارد مهم اشاره میکنیم.
1- ترک اعتیاد ب2 در خانه : ترک تدریجی
ب 2 با تأثیرات آرامبخش و شبه افیونی خود در طبقه مواد مخدر قرار میگیرد. این ماده تأثیرات مشابه با داروهایی نظیر تریاک، مورفین، هرویین و... ایجاد میکند با این تفاوت که شدت اثرگذاری آن نسبت به دیگر مواد مخدر کمتر است. ترک مخدرها به دلیل وابستگی جسمانی بالایی که ایجاد میکنند، به علائم جسمانی متعددی میانجامد از جمله این علائم میتوان به دردهای عضلانی شدید، آبریزش بینی، خارش پوستی و... اشاره کرد. هرچقدر میزان مصرف بیشتر بوده باشد این علائم به هنگام ترک شدیدتر اتفاق میافتند. برای کسب اطلاع در زمینه قرص بوپرنورفین کلیک کنید.
برای اینکه ترک در خانه موفقیتآمیز باشد و لغزش اتفاق نیفتد، لازم است که بتوانید علائم ناشی از ترک را تا جایی که میتوانید کاهش بدهید. ترک تدریجی یکی از روشهایی است که به شما در کنترل این علائم کمک بسیاری میکند. اما اگر مصرف را به یک باره قطع کنید بخصوص زمانی که میزان مصرف زیادی دارید، علائم جسمانی و روانی ممکن است آنقدر به شما فشار بیاورند که نتوانید فرایند ترک را تحمل کنید. در این شرایط بسیاری از افراد فکرمی کنند که هیچ راهی جز مصرف کردن ندارند و به این ترتیب مصرفمواد را مجددا از سر میگیرند. برای اطلاع بیشتر از مصرف دوباره مواد مخدر کلیک کنید.
2- ترک اعتیاد ب2 در خانه : از داروهای جایگزین استفاده نکنید
افراد زیادی هستند که برای ترک اعتیاد به دنبال درمانهای دارویی و پیدا کردن داروی جایگزین هستند. این روش میتواند روشی بسیار مؤثر باشد و روند ترک ب 2 را برایتان تسهیل کند اما به شرطی که دارو توسط پزشک انتخاب و تجویز شود. چرا که نوع دارویی که باید مصرف کنید و میزان دوز آن بستگی به عوامل متعددی نظیر شرایط جسمی، روانی، میزان دوز مصرف ب 2 و... دارد. پزشک با سنجیدن همه این عوامل بهترین دارو را به شما پیشنهاد خواهد داد.
توجه کنید که هرگز به پیشنهاد دوستان و اطرافیان دارویی را جایگزین ب 2 نکنید. ممکن است این دارو برای فرد دیگری پاسخگو باشد اما شرایط هر فرد در ترک اعتیاد منحصر به فرد است و سنجش پزشکی و ارزیابی روانی برای این امر ضرورت بسیار زیادی دارد. اکثر داروهای جایگزین مانند اپیوم، یا شربت تریاک همگی خود خاصیت شبه افیونی دارند و مصرف نادرست آنها نه تنها به شما کمکی نمیکند، بلکه اعتیاد جدیدی را نیز ایجاد خواهد کرد.
3- در ترک اعتیاد ب2 عوامل روانی را دست کم نگیرید
برخی از افراد بخصوص خانوادهها فکر میکنند اگر بدن فرد نسبت به مواد سمزدایی شود اعتیاد او پایان مییابد. این در حالیست که روانشناسان سمزدایی را آغاز درمان اعتیاد میدانند. علت این موضوع این است که اعتیاد معمولاً ریشههای درون روانی دارد. به این معنا که از مشکلات روحی-روانی فرد نشات میگیرد.
بسیاری از افراد برای فرار از مشکلات خود به مصرف مواد روی میآورند. در نتیجه تا زمانی که این مشکلات باقی بمانند اعتیاد نیز رفع نشده و به احتمال زیاد در دراز مدت مجدداً لغزشهای مکرر روی خواهند داد. به همین دلیل لازم است که به وضعیت روانی خود بیشتر توجه کنید. ترجیحاً در کنار برنامه ترک اعتیاد ساعاتی را در ماه برای مراجعه به روانشناس یا رفتن به گروههای خودیاری نظیر NA اختصاص دهید تا بتوانید برای همیشه از شر اعتیاد خلاص شوید. برای اطلاع بیشتر از برنامه 12 قدمی ترک اعتیاد کلیک کنید.
4- ترک اعتیاد ب2 در خانه : نقش عوامل برانگیزان
عوامل برانگیزان (مُحرک) به هر چیزی گفته میشود که در شما وسوسه مصرف ایجاد میکند. برای مثال برخی مکانها که در آنجا مواد مصرف میکردید، دوستانی که خود درگیر اعتیاد هستند، وسایل مرتبط با مصرف، برخی موقعیتهای هیجانی نظیر غمگینی یا شرایط استرسزا که در آنها مواد مصرف میکردید همگی به نوعی عوامل برانگیزان هستند.
این عوامل ممکن است برای هر کس با دیگری متفاوت باشد. در نتیجه تلاش کنید تا با شناخت بیشتر از عوامل برانگیزان و دوری کردن از آنها، وسوسه مصرف را کاهش دهید. هرچقدر این وسوسهها کمتر باشند، شما در زمان کمتر و با موفقیت بیشتری فرایند ترک را طی خواهید کرد. ارتباط موثر و صمیمی با روانشناس متخصص ترک اعتیاد میتواند کمک بزرگی برای شما باشد. برای پی بردن به سایر جوانب ترک اعتیاد در خانه کلیک کنید.
مرکز مشاوره حامی هنر زندگی
بسیاری از افراد به دلایل مختلف امکان مراجعه حضوری برای ترک اعتیاد را ندارند و در نتیجه بدون هیچ کمک و راهنمایی شروع به ترک میکنند. در حالی که این نوع ترک چندان موثر نیست و به مرور زمان بر میگردد. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی این امکان را مهیا کرده تا در هر کجا که هستید با متخصصان این مرکز تماس بگیرید و در زمینه ترک اعتیاد در خانه با آنان مشورت کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
سوالات متداول
-ترک ب 2 چند روز طول میکشد؟
مدت زمان ترک اعتیاد با توجه به شرایط خاص هر فرد مثل میزان مصرف و شدت وابستگی او با دیگران متفاوت است. برای ترک اعتیاد ب2 در خانه در کوتاهترین زمان توصیه میشود که با یک فرد متخصص در ارتباط باشید.
-ترک ب 2 با کلونیدین امکان پذیر است؟
بله اما به هیچ عنوان نباید این دارو یا سایر داروها را به صورت خودسرانه مصرف کنید. با یک فرد متخصص مشورت کنید تا میزان دوز و نحوه مصرف را برای شما مشخص کند چراکه در غیر این صورت مشکلات جدی به همراه خواهد داشت.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک اعتیاد به ب2 در خانه می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: ترک ب2