بسیاری از افرادی که درگیر اعتیاد هستند، ترک اعتیاد در خانه را به سایر روشها ترجیح میدهند. علت امر این است که درمانهای بستری یا ساعات طولانی بودن در مراکز ترک اعتیاد برای افراد وقتگیر و یا هزینهبر است. همچنین برخی از مراکز نظیر کمپهای ترک اعتیاد از روشهای سختگیرانهای نظیر بستن فرد به تخت استفاده میکنند که منجر به ایجاد ترس و وحشت فرد نسبت به ترک میشود. به همین دلیل بسیاری از مصرف کنندگان مواد به دنبال روشهای آسانتر و ترک اعتیاد در خانه هستند. توجه داشته باشید که ترک اعتیاد در خانه نیز باید تحت نظر یک فرد متخصص باشد. اگر در جست و جوی روشهای آسان ترک اعتیاد هستید، در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتری در مورد ترک اعتیاد در خانه اشاره خواهیم کرد. برای کسب اطلاع بیشتر میتونید در کانال مشاوره ترک اعتیاد عضو شوید.
منبع: ترک اعتیاد خانه
ترک اعتیاد در خانه امکانپذیر است؟
برای ترک اعتیاد حتماً با مشاور مورد اطمینان خود مشورت کنید چرا که امروزه روشهای مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارد. استفاده از روشهای مختلف روان درمانی و دریافت داروهای جایگزین از جمله مهمترین این روشها هستند. در مورد خماری و علائم ترک فرد بیمار باید پیوسته با پزشک و روانشناس خود در تماس باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خماری و علائم ترک کلیک کنید.
متخصصان هنگامی که میخواهند روش خاصی را برای ترک به فرد توصیه کنند، موضوعات مختلفی را در نظر میگیرند. نوع ماده مصرفی قبلی، میزان دوز مصرف، آسیبها و عوارض ناشی از مصرف و شدت علائم ترک از جمله مواردی هستند که در انتخاب روش ترک مدنظر قرار میگیرند. اما به طور کل امروزه روشهای بستری کمتر توصیه میشوند. در روشهای ترک اعتیاد نوین شما تنها لازم است که چند ساعت در هفته را زیر نظر متخصصان اعتیاد باشید و باقی اقدامات را میتوانید به تنهایی در خانه انجام دهید. برای کسب اطلاعات در زمینه کمپهای ترک اعتیاد کنید.
چالش های ترک اعتیاد در خانه
ترک اعتیاد در خانه در کنار همه مزایایی که دارد، میتواند با چالشهایی نیز همراه باشد. برای رسیدن به یک ترک پایدار لازم است که راه درستی برای غلبه بر این چالش پیدا کنید. در ادامه به مهمترین آنها اشاره کرده ایم:
1- وجود عوامل محرک یا برانگیزان در خانه
وسوسه یا همان احساس تمایل شدید برای مصرف مجدد مواد یکی از موانع اصلی برای ترک اعتیاد است. عوامل مختلفی در محیط پیرامونی میتوانند در ایجاد وسوسه دخیل باشند. برای مثال افرادی که اغلب در محیط خانه به استعمال مواد میپرداختند، ممکن است با دیدن ابزار آلات مرتبط با مواد مخدر یا صرفا قرار گرفتن در فضایی که همیشه آن جا مواد میکشیدند دچار وسوسه شدید شوند.
این افراد بهتر است قبل از شروع فرایند ترک اعتیاد در خانه هرگونه وسیله یادآور مواد را از خود دور نگه داشته و در محیط خانه نیز تغییراتی ایجاد کنند تا فضای گذشته تداعی نشود. اگر امکان ایجاد تغییر در خانه وجود ندارد، بهتر است فرد در یک محیط دیگر ترک اعتیاد را آغاز کند. برای تصمیم گیری بهتر در این زمینه لازم است از مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
2- وجود تنشهای بین فردی در محیط خانه
در بسیاری از موارد افراد به دلیل تنشهای بین فردی که در محیط خانه تجربه میکنند به سمت مصرف مواد کشیده میشوند. در واقع آنها به دنبال راه حلی فوری اما آسیبرسان برای آرام کردن خود میروند. در این شرایط تا زمانی که فرد نحوه صحیح برخورد با تعارضات خانوادگی را یاد نگیرد، نمیتواند پرهیزی پایدار را تجربه کند. کمک گرفتن از یک روانشناس متخصص در حیطه خانواده و شرکت در جلسات خانواده درمانی تا حد زیادی در غلبه بر این مشکل موثر خواهد بود.
3- ترک اعتیاد در خانه | نبود انگیزه کافی
بیکاری و عدم فعالیت یکی از عوامل اصلی است که میتواند فکر مواد را دوباره به ذهن فرد بیاورد. افرادی که تصمیم میگیرند در خانه به ترک اعتیاد بپردازند، بیش از دیگران ممکن است دچار عدم فعالیت شوند و در نهایت انگیزه خود را برای ترک اعتیاد از دست بدهند. شرکت کردن در گروههای خودیاری نظیر انجمنهای NA به شما کمک میکند تا بتوانید انگیزههای خود را حفظ کرده و به شکل موثرتری بر وسوسهها غلبه نمایید.
4- وجود افراد مصرف کننده در خانه
مصرف مواد برای بسیاری از مبتلایان به اعتیاد امری خانوادگی است. وجود افراد مبتلا به مصرف مواد در خانه میتواند مانع بزرگی برای ترک اعتیاد باشد. در این شرایط متخصصان استفاده از روشهای بستری را برای ترک اعتیاد ترجیح میدهند. برای مدیریت بهتر اوضاع در این موقعیت لازم است که همواره با یک مشاور ترک اعتیاد در ارتباط باشید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
5- مواجهه با موقعیتهای بحرانی
در شرایط ترک اعتیاد افراد با علائم جسمی و روانی ناخوشایندی رو به رو میشوند که در برخی موارد میتواند به بروز موقعیتهای بحرانی منجر شود. برای مثال مصرف برخی داروها در این شرایط به تشدید عوارض ترک می انجامد و می تواند سطح هوشیاری فرد را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه در صورت بروز هرگونه علائم جدی لازم است که با متخصص تماس بگیرید.
روشهای ترک اعتیاد در خانه
برای ترک اعتیاد در خانه روشهای مختلفی وجود دارد. در ادامه مطلب به رایجترین آنها میپردازیم. اما از آنجا که انتخاب روش ترک به شخصیت فرد بیمار بستگی دارد، حتماً تحت نظارت مشاور خود روش مناسب را انتخاب کنید.
1. ترک ناگهانی اعتیاد
بسیاری از افراد یا خانوادههای آنها، معتقدند که ترک باید یک باره و برای همیشه اتفاق بیفتد. در حالی که اعتیاد بیماری است که علاوه بر جسم، روان فرد را نیز بیمار میکند. ترک کامل زمانی اتفاق میافتد که نه تنها اعتیاد از جسم فرد بیرون برود بلکه ذهن او نیز از این مسئله پاک شود. ترک ناگهانی تنها به بعد جسمانی میپردازد و منجر به سمزدایی بدن میشود. اما ذهن و روان فرد بدون درمان رها شده و درگیر اعتیاد باقی میماند. از آنجایی که ریشه اعتیاد نیز اکثراً روانی است، افرادی که روشهای ترک ناگهانی را انتخاب میکنند یا به اجبار اطرافیان آن را انجام میدهند، در بلندمدت دوباره به مصرف مواد سوق پیدا میکنند.
2. ترک اعتیاد در خانه | ترک تدریجی اعتیاد
در ترک تدریجی فرد به مرور از میزان مصرف خود کم میکند تا زمانی که مصرف به صفر برسد و کاملاً قطع شود. این روش به خصوص در مورد مواد مخدری نظیر تریاک، شیره، مورفین و... بسیار به کار میرود. مزیت این روش این است که در این حالت شما علائم جسمانی و روانی ناخوشایند کمتری را تجربه میکنید و به تدریج بدنتان وابستگی خود را به مواد از دست خواهد داد. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.
3. استفاده از درمانهای سرپایی
شما میتوانید برای ترک اعتیاد در خانه از روشهای درمانی سرپایی و غیر بستری استفاده کنید. از جمله این روشها میتوان به دارودرمانی، روان درمانی فردی، گروه درمانی، درمان به روش ماتریکس و... اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه روش ماتریکس کلیک کنید.
تا زمانی که تحت نظر یک متخصص به ترک نپردازید، احتمال بازگشت اعتیاد وجود دارد. روشهای سرپایی در مراکز ترک اعتیاد یا مراکز مشاوره روانشناسی به شما این فرصت را میدهند تا از نظر جسمی و روانی مورد ارزیابی کامل قرار بگیرید و اطمینان پیدا کنید که در حال طی کردن مسیر درستی برای ترک هستید. همچنین درمانگر با آموزش راهکارهایی عملی برای مقابله با وسوسه و سازگاری با شرایط جدید به شما کمک میکند که چگونه در محیط زندگی خود با ولع مصرف کنار بیایید و با برگزاری جلسات پیشگیری از بازگشت از بروز لغزش نیز جلوگیری خواهد کرد.
برای آشنایی با روش های اختصاصی ترک خانه با توجه به نوع مواد بر روی روش ترک ماده مورد نظر در جدول زیر کلیک نمایید.
ترک متادون در خانه | ترک حشیش در خانه |
ترک ماریجوانا در خانه | ترک کوکائین در خانه |
ترک تریاک در خانه | ترک شیشه در خانه |
ترک ب 2 در خانه | ترک ترامادول در خانه |
برای ترک اعتیاد چه زمانی لزوم بستری وجود دارد؟
مصرف برخی مواد نظیر هرویین، ترک را با چالشهای زیادی مواجه میکند. چرا که ممکن است فرد دچار علائم جسمی و روانی بسیار آزاردهندهای شود که قادر به تحمل آن نباشد. در این شرایط بستری در بیمارستان ممکن است ضرورت یابد و حتماً باید در این مورد با پزشک مشورت کنید. در بیمارستان با تجویز برخی داروها نظیر نالترکسون تلاش میکنند تا علائم ترک را کاهش دهند. برای اطلاع از بهترین روش های ترک اعتیاد بدون دارو کلیک کنید.
همچنین مصرف برخی مواد نظیر روانگردانها و مواد توهمزا ممکن است عوارض روانی بلندمدتی برای فرد ایجاد کنند. به طوری که علائم سایکوز نظیر هذیان و توهم بدون مصرف مواد نیز حضور داشته باشند. اگر این علائم با داروهای ضد روانپریشی در خانه کنترل نشوند، ممکن است پزشک دستور بستری در بیمارستان روانپزشکی را بدهد تا علائم سایکوتیک تحت نظارت بیشتری قرار بگیرند. در نهایت باید گفت ترک اعتیاد در خانه عجیب و مشکل ولی واقعی است. در صورتی که از ابتدا تا انتها از نظرات کارشناسان متخصص و باتجربه استفاده کنید، شدنی است. برای کسب اطلاعات در زمینه داروهای ضد روانپریشی کلیک کنید.
سوالات متداول
- آیا می توان فرایند سم زدایی را در خانه طی کرد؟
تصمیم گیری برای اینکه ترک در خانه یا مراکز ترک انجام بگیرد به عوامل مختلفی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به شدت اعتیاد و مناسب بودن شرایط خانه اشاره کرد. برای تصمیم گیری بهتر باید از مشاوره ترک اعتیاد کمک بگیرید.
- آیا می توان برای ترک اعتیاد در خانه از مشاوره تلفنی کمک گرفت؟
بله امروزه مراکز مشاوره روانشناسی انواع خدمات خود را به صورت آنلاین و تلفنی نیز ارائه میدهند. از همین رو شما میتوانید با یک تلفن با مشاورین ترک اعتیاد در ارتباط باشید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ترک اعتیاد در خانه می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: ترک اعتیاد خانه
- ۹۹/۱۱/۰۲