آیا نشانههای اعتیاد به حشیش را میشناسید؟ آیا از عوارض اعتیاد به حشیش آگاهی دارید؟ یکی از مواد توهم زا که امروزه مصرف آن رواج دارد حشیش است. از اسامی دیگر حشیش میتوان به گراس، بنگ، تنب هندی و... اشاره کرد. با توجه به مصرف روزافزون این ماده مخدر و پیامدهای جبران ناپذیر آن بر زندگی فرد و اطرافیان او، لازم است که خانوادهها از نشانههای اعتیاد به حشیش آگاهی داشته باشند تا در صورت لزوم هرچه سریعتر برای ترک آن اقدام نمایند. در این مقاله به شرح نشانههای اعتیاد به حشیش و عوارض اعتیاد به آن میپردازیم. برای دریافت مشاوره آنلاین میتوانید در کانال تلگرام مشاوره ترک اعتیاد حامی هنر زندگی عضو شوید.
منبع: علائم اعتیاد به حشیش
حشیش چیست؟
حشیش از گیاه شاهدانه (کانابیس) گرفته میشود. از خشک کردن سرشاخه ها و برگهای این گیاه، ماریجوانا یا همان ماده مخدر گل و از صمغ آن حشیش به دست میآید. ماده مؤثر کانابیس تتراهیدروکانابیول یا THC است. این ماده به دلیل تأثیرات روانگردانی که دارد شاخص اصلی در تعیین شدت تأثیرگذاری حشیش و ماریجوانا محسوب میشود. THC موجود در حشیش 7 تا 10 برابر بیشتر از ماریجوانا است. قویترین نوع حشیش روغن حشیش است که درصد THC در آن تا 60 درصد نیز میرسد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ماده مخدر گل کلیک کنید.
طریقه و راههای مصرف حشیش
راههای گوناگونی برای مصرف حشیش وجود دارد. اغلب مصرف حشیش به صورت تدخینی یا همان دود کردن صورت میگیرد. در این روش که به سیگاری معروف است، حشیش را با توتون سیگار با هم مخلوط میکنند و آن را مجدداً در داخل کاغذ سیگار رول کرده و به مانند سیگار مصرف میکنند. روش دیگر مصرف حشیش به صورت خوردنی است. در این روش حشیش را در غذا، شیرینی (اغلب در داخل خمیر کیک) یا نوشابه ریخته و آن را میخورند. برای کسب اطلاعات در زمینه مواد توهم زا کلیک کنید.
علائم و نشانه های اعتیاد به حشیش
اثر گذاری حشیش در بدن در 2 مرحله اتفاق میافتد. با مصرف یک سیگاری حشیش حدود 4 تا 10 میلی گرم THC وارد بدن فرد میشود. پس از 30 دقیقه، نشئگی ناشی از مصرف حشیش به اوج میرسد و پس از آن تا حدود 4 ساعت آثار مصرف حشیش در فرد پایدار میماند. برای تشخیص مصرف حشیش میتوانید از تست اعتیاد به حشیش استفاده کنید. برای کسب اطلاعات در زمینه تعریف اعتیاد کلیک کنید.
1. علائم کوتاه مدت اعتیاد به حشیش
در همان دقایق آغازین بعد از مصرف، آثار نشئگی در فرد دیده میشود. با مصرف حشیش علائمی در فرد نمایان میشود که در ادامه به شرح چند مورد از علائم و نشانههای اعتیاد به حشیش میپردازیم:
-قرمزی چشمهای فرد مصرفکننده به دلیل تأثیر این ماده بر عروق خونی ملتحمه چشم
-خیره شدن بیدلیل به یک نقطه یا یک شئ
-خندههای بیدلیل و بیمورد
-احساس آرامش و سرخوشی
-افزایش ضربان قلب
-افزایش احساس اضطراب
-احساس خفیف بدبینی و پارانویید
-افزایش اشتها
-گرم گرفتن با دیگران و معاشرتیتر شدن بهصورت غیر معمول
- خشکی دهان
-احساس کند شدن گذر زمان در هنگام مصرف حشیش
توجه داشته باشید که تنها با مشاهده موارد فوق نمیتوان به اعتیاد فرد به صورت قطعی پی برد. برای تشخیص اعتیاد باید با یک فرد متخصص مشورت کنید. مشاوران مرکز هنر زندگی آماده پاسخگویی به سؤالات شما در مورد تشخیص و نشانهها اعتیاد به حشیش و راهکارهای مناسب برای ترک اعتیاد به مصرف حشیش هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک اعتیاد کلیک کنید.
2. علائم بلند مدت اعتیاد به حشیش
علائم و عوارض بلند مدت مصرف حشیش به این بستگی دارد که فرد حشیش را هر چند وقت یک بار و به چه میزانی مصرف کند. همچنین نحوه مصرف نیز میتواند در نوع علائمی که در بلند مدت بروز میکنند اثرگذار باشد. داشتن مصرف سنگین حشیش به صورت روزانه در دراز مدت منجر به علائم زیر میشود:
- ایجاد تحمل در بدن نسبت به تأثیرات حشیش؛ یعنی فرد دیگر با مصرف دوز قبلی به همان تأثیرات قبلی دست نمییابد و مجبور به افزایش دوز میشود.
- بروز وابستگی جسمانی و روانی شدید
- کاهش عملکردهای شناختی نظیر ایجاد مشکلاتی در تفکر و حافظه
- گلو درد
- بروز آسم
- بروز برونشیت
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه عوارض حشیش کلیک کنید.
تاثیر اعتیاد به حشیش بر زندگی
در صورت مصرف حشیش فقط برای 6 هفته، آثار سوء ناشی از آن تا 2 سال ممکن است گریبان گیر شما شود. در پی مصرف این ماده عملکرد شناختی و ادراکی دچار اختلال شده و به این ترتیب پس از مصرف، شما به مدت 2 تا 3 روز به حالت کندی فکر دچار میشوید و قوه ادراکی کمتری خواهید داشت.
ممکن است بعد از مصرف حشیش احساس سرزندگی و توانایی بالایی داشته باشید و این طور فکر کنید که به کمک آن میتوانید عملکرد خود را بهبود ببخشید اما دوام این احساسات و افکار تنها چند ساعت طول میکشد و پس از آن تواناییتان حتی از حد نرمال خود نیز کمتر خواهد شد. بسیارند کسانی که حشیش را برای افزایش بازدهی عملکردشان در انجام کارها مصرف میکنند ولی با گذشت زمان حتی بازگشت به حالت نرمال سابق نیز برای آنها دشوار میشود و به همین خاطر دائماً دوز مصرف خود را به اجبار افزایش میدهند. این کار تنها آنها را در چرخهای معیوب و مخرب گرفتار میکند. برای اینکه گرفتار این چرخه نشوید یا از شر آن خالص شوید، هرچه زودتر از یک روانشناس متخصص در حوزه اعتیاد برای ترک و درمان مشاوره بگیرید. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.
عوارض اعتیاد به حشیش
مصرف حشیش عوارض و پیامدهای زیادی دارد. عوارض حشیش را می توان به 2 دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد که در ادامه به شرح عوارض اعتیاد به حشیش میپردازیم:
1- عوارض کوتاه مدت مصرف حشیش
از عوارض اعتیاد به حشیش در کوتاه مدت میتوان به اختلالات فکری و تمرکز اشاره داشت. همچنین توانایی درک اتفاقات به صورت قابل ملاحظهای در افراد کاهش مییابد به گونهای که حتی درک بعضی از اتفاقات ساده روزمره برای آنها مشکل میشود. مهمترین عوارض مصرف حشیش در کوتاه مدت عبارتاند از:
- به وجود آمدن اختلالات جنسی
- اختلال در خواب
- اختلال در حواس بینایی، شنوایی و لامسه
2- عوارض بلند مدت اعتیاد به حشیش
مصرف حشیش در مدت طولانی میتواند به عوارض جبران ناپذیری بیانجامد. از جمله مهمترین این عوارض می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- آسیب ژنتیکی و مادرزادی به فرزندان
- مصرف حشیش در بلند مدت سبب تشنج در فرد میشود
- ایمنی بدن فرد مصرف کننده دچار اختلال میشود
- تغییر در هورمونهای جنسی (در زنان به صورت بینظمی در قاعدگی مشهود است)
- ابتلا به سرطان ریه ناشی از دود هیدروکربن در هنگام استعمال
- بیحوصلگی و خستگی مفرط و ناامیدی در انجام کارهای روزانه
- افرادی که ماده مخدر حشیش را مصرف میکنند امکان گرایش آنها به مواد مخدر دیگر نیز بالا میرود
- بروز انواع توهمات نظیر توهمات بینایی و سایر علائم سایکوز. در پی این علائم ممکن است که فرد به اختلال روان پریشی مزمنی نظیر اسکیزوفرنی مبتلا شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم سایکوز و اسکیزوفرنی کلیک کنید.
علائم ترک ناگهانی حشیش
ترک ناگهانی و خودسرانه حشیش میتواند علائم ناخوشایندی برای فرد مصرف کننده به همراه داشته باشد که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-بی خوابی
-تغییراتی در اشتها
-حالت تهوع
احساس پرخاشگری و بی قراری
-تحریک پذیر شدن
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ترک حشیش کلیک کنید.
درمان و ترک اعتیاد به حشیش
برای ترک حشیش علاوه بر روشهای درمانی سنتی نظیر ترک ناگهانی، میتوان از روشهای آسانتر و نوینتری مثل روان درمانی استفاده کرد. اعتیاد یک بیماری ذهنی است تا جسمی، به همین خاطر روان درمانی به کمک روشهایی نظیر درمان شناختی-رفتاری با پرداختن به افکار و آسیبهای ذهنی ناشی از اعتیاد در ترک و درمان این مشکل بسیار مؤثر است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان شناختی رفتاری کلیک کنید.
تاثیر خدمات روانشناسی بر ترک اعتیاد به حشیش
همانطور که گفته شد ترک خودسرانه با عوارض ناخوشایندی همراه است و در اکثر مواقع با شکست مواجه میشود. در این شرایط استفاده از خدمات روانشناسی برای ترک اعتیاد ضرورت مییابد. روانشناس به شما کمک میکند تا با روشهای اصولی این ماده مخدر را کنار بگذارید. از سوی دیگر اگر به اعتیاد یکی از عزیزان خود به این ماده مخدر شک کردهاید، میتوانید با کمک گرفتن از خدمات روانشناسی بهترین برخورد را با او داشته باشید. برای آگاهی بیشتر در این زمینه میتوانید با مشاوران مرکز حامی هنر زندگی تماس بگیرید تا از خدمات مشاوره ترک اعتیاد حضوری و مشاوره تلفنی این مرکز بهره مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره تلفنی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره تشخیص و ترک اعتیاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق شماره 02122018502 و یا از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
منبع: علائم اعتیاد به حشیش